top of page

Kompaktkryss 53

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 53
.pdf
Download PDF • 4.46MB

Välkommen (tillbaka?) till kompaktkryss.com, där det finns möjlighet att ladda ner, skriva ut och lösa det nydesignade korsordet utan svarta rutor.


Hösten 2021 fick jag för mig att konstruera ett nytt korsordsformat där man som lösare kunde slippa att bli blockerad av att de bokstäver som saknades i ett lösningsord – kanske fem av tio – inte kunde stödjas av korsande ord. Om man inte hade tänkt som konstruktören var det kört (och om någon av de givna bokstäverna var fel…).


Vi har lagt upp ett nytt kompaktkryss varje söndag ett år tillbaka och börjar bli varma i kläderna. Sedan ett tag tillbaka illustrerar jag korsorden med teckningar som anspelar på nycklarna men inte är mer än stöd för gissningar om lösningsorden.


Parallellt arbetar vi med ett häfte som ska bredda lösarkretsen – det är ju många som inte kan eller vill skriva ut ett kryss för att lösa det med penna och suddgummi. När det blir verklighet ska vi förstås rikta en uppmaning till besökarna på den här sidan att beställa ett exemplar, och med hjälp av responsen på häftet hitta fram till en modell för att lansera kompaktkrysset på bredare front.


Jag är övertygad om att krysset kommer att slå igenom på sikt. Det är tillfredsställande att lösa eftersom lösningsorden griper i varandra i så hög grad att även det som känts svårast kommer att kunna lösas med hjälp av de ord som kommit på plats. På slutet kan det bli lite av en transportsträcka, vilket kan vara trevligt.


I veckans kryss är det som vanligt en ambition att fläta in ord som sällan eller aldrig förekommer i bildkorsord eller klassiska korsord med svarta rutor – låt vara att jag alltid får tillgripa korta och vanliga lösningar för att sy ihop flätan till slut. Det blir för övrigt en ingång för lösaren att börja med the low-hanging fruit som de här kortisarna erbjuder.


Så lycka till med det här krysset, och mycket nöje!

Hans

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


35 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Коментарі


bottom of page