top of page

Kompaktkryss 70

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 70
.pdf
Download PDF • 2.21MB

Hjärtligt välkommen till kompaktkryss.com!


Här lägger vi upp ett nytt kryss varje söndag, i hopp om att besökarna ska göra sig besväret att ladda ner det, skriva ut det och lösa det med tillfredsställelse. Helt gratis, tills vidare.


Vi har planer på ett häfte så småningom, med någon abonnemangskonstruktion. Men det kan få dröja, för det är ett billigt nöje för mig att konstruera och formatera kryssen.


Om du är ny här ska du veta att ”Vågrätt” betyder att minst de två första bokstäverna går åt höger, oavsett vad som sedan händer. Jag svänger gärna lösningsorden med pilar, som i alla bildkorsord, ibland flera gånger och ofta för att jag vill kunna klämma in riktigt långa ord. (Och ord under ”Lodrätt” går förstås nedåt med minst de två första bokstäverna.)


Den täta sammanflätningen gör att lösningen underlättas, särskilt mot slutet, genom att nästan alla rutor ingår i flera ord.


Jag försöker inte hålla mig till ett tema, det viktiga är att fläta in gärna längre ord som inte brukar förekomma i korsordsvärlden – den här veckan har jag dessutom byggt in en orm, en nikotinprodukt, en residensstad, en afrikansk nation och en simfågel.


Ett stort hinder för nya lösare, som ofta inte har möjlighet att göra utskrifter, är förstås att det inte går att lösa krysset digitalt. Om du har skrivarresurser vill jag be dig tänka efter om det inte finns en släkting eller granne som skulle glädjas åt att få ett kompaktkryss på papper.


Faktum är att krysset är enklare än det ser ut i förstone. Den täta sammanflätningen gör att även de längre orden får stöd från flera håll efter hand som de kortare faller på plats.


Så om du inte har försökt lösa ett kompaktkryss tidigare, gör ett allvarligt försök. Det kan hända att karaktären och svårighetsgraden passar just dig.


Ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


18 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page