top of page

Kompaktkryss 84

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 84
.pdf
Download PDF • 2.49MB

Om det här är ditt första besök på sidan kan du vara besviken över att det inte går att lösa krysset digitalt. En fungerande skrivare och tålamod att byta patron och fylla på papper är tröskeln för din del, och jag hoppas att du kan tycka att det kan vara värt besväret.


Och medan du håller på får du gärna skriva ut flera exemplar och sprida till släkt och vänner som kan tänkas gilla det här lite udda formatet. Och varför inte till vilt främmande om det faller sig så?


Det här kompakta konceptet med spärrlinjer i stället för svarta rutor har jag utvecklat för att jag tror att det finns en latent efterfrågan när väl tillräckligt många har fått smak för det.


Det vill ju också till att svårighetsgraden och ”karaktären” ska passa. Och de separata kolumnerna med nycklar kan avskräcka en del, för det ser gammaldags ut. Men den som faktiskt tar itu med ett försök till lösning kommer att bli belönad med en upplevelse av att det hela snart börjar ta form, tack vare att lösningsorden griper i varandra i så hög grad och det nästan saknas rutor som inte ingår i flera ord.


Börja med det som är kort och lätt så kommer du snart att se vad de längre och slingrande orden lutar åt. (Jag skulle gärna inskränka mig till långa och ovanliga ord men då går det inte att fläta ihop ett kompaktkryss till slut.)


Vi publicerar ett nytt kryss varje söndag, tillsammans med lösningen till föregående veckas och det är gratis att ladda ner och skriva ut.


Som vanligt pendlar ämnesområdena och stilarterna mellan högt och lågt. Veckans kryss involverar arkitektoniska termer, matvaror, en bilvårdsartikel och allt möjligt annat.


Lycka till med en utskrift och lösning och varmt välkommen tillbaka!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


7 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Kommentare


bottom of page