top of page

Kompaktkryss 80

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 80
.pdf
Download PDF • 2.96MB

Du har hamnat på sidan där vi lägger upp ett sådant här ”kompaktkryss” varje söndag, sedan över ett år. Det är gratis att ladda ner och skriva ut och lösa. Om det ser förbryllande ut kan jag försäkra att det egentligen är lättare att lösa än ett vanligt korsord med motsvarande svårighetsgrad.


Lättare att lösa för att nästan alla rutor stöds från flera håll – det är ett fåtal av lösningsorden som inte får alla bokstäverna från mer än ett håll, och det innebär att ett halvfärdigt kryss är enklare än motsvarande ”klassiskt” korsord.


Vi lägger – som ni återbesökare vet – upp ett nytt kompaktkryss varje söndag, tillsammans med lösningen på föregående veckas. Det kostar inget att ladda ner det och skriva ut det men det går inte att fylla i det digitalt. Om du har en vän, släkting eller granne som inte har någon skrivare kan du säkert göra en slipad lösare glad om du skriver ut ett extra ex åt honom eller henne.


För förstagångsbesökaren ska jag påpeka att kolumnen Vågrätt innehåller nycklarna till alla ord som går åt höger med minst de två första bokstäverna innan de svänger, och kolumnen Lodrätt samma sak fast tvärtom.


Jag respekterar inget tema – när jag bygger krysset får de bokstäver som börjar fylla rutnätet ge mig idéer om hur fortsättningen ska gestalta sig. Således innehåller veckans kompaktkryss till exempel namnet på en rocksångare, en drake, ett extatiskt tillstånd och en underrättelsemyndighet.


När du har kommit en bit på väg kommer du att se att även de lösningsord som är långa och lite förbryllande ger sig med hjälp av de bokstäver som korsar dem. Jag blir ju tvungen att sy ihop kryssen till slut med några kortare och lättare ord, så ett grundtips till dig är att börja med dem.


Lycka till med veckans kryss och ha en bra dag.

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page