top of page

Kompaktkryss 105

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 105
.pdf
Download PDF • 2.98MB

En maritim term, en småländsk ort, en sorts tunnbröd, en båttyp… Vad kan den gemensamma nämnaren vara i veckans kompaktkryss? Ingen alls, vad jag kan se, och det är i alla händelser inte min mening. Jag är nöjd med att den täta sammanflätningen är sin egen belöning när helheten går ihop, och jag hoppas att du kommer att känna samma sorts tillfredsställelse när du har kommit fram till lösningen.


För jag hoppas verkligen att du ska ge dig i kast med krysset, antingen det är första gången som du besöker sidan eller om du är återfallslösare. Det är ungefär medelsvårt med inte så många riktningsändringar, och jag försöker alltid välja lösningsord som inte förutsätter fördjupade ämneskunskaper eller Googlingar (eller vad det heter). Jag bygger kryssen efter principen att den slumpvisa skörden av spridda bokstäver i början av flätningen får bestämma fortsättningen, oavsett vilka områden eller stilar vi kommer in på – ålderdomligt eller trendigt, slangbetonat eller högtravande, men gärna längre lösningsord som inte brukar dyka upp i korsordsvärlden.


Som synes får det plats massor av ord i rutnätet 12 x 9 tack vare att spärrlinjerna ersätter svarta rutor och att nycklarna står vid sidan av i två kolumner, vanligtvis ett 40-tal.

Illustrationen kan därför bara syfta på ett begränsat antal lösningsord och ska ses som ett mycket begränsat stöd för lösningen, mest som ett element som lättar upp sidan, en personlig touch. Som du ska se är de flesta orden ändå direkt omöjliga att illustrera.


Det kan hända att du tycker att det är för lätt att lösa kompaktkrysset på grund av att du får så mycket hjälp av de korsande orden, men jag vill hävda att just den här effekten att hela områden flätas samman är det som är särskilt givande.


Jag hoppas att du kommer att uppleva något åt det hållet.


Ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


10 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comentarios


bottom of page