top of page

Kompaktkryss 106

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 106
.pdf
Download PDF • 1.61MB

Varje söndag publicerar vi ett nytt kompaktkryss här och lösningen på föregående veckas utmaning. Det är gratis att ladda ner och skriva ut, och lösa, förstås.


Det går inte att lösa i telefonen eller laptoppen. Papper och penna är det som gäller.


Om det är nytt för dig kan det kanske se främmande ut, men det första intrycket ska du inte förledas av – genom den extrema sammanflätningen är det mycket lättare att lösa det.


Mycket lättare än ett klassiskt korsord i ett jämförbart rutnät, för att nästan alla rutor hör till flera lösningsord, så att du inte blir sittande med ett ord som inte kan få mer stöd från sidorna eftersom svarta rutor blockerar lösningen. Du kanske har tre-fyra bokstäver givna (om de ens är rätt) och fem-sex återstående mellan två svarta rutor. Aldrig mer, om du håller dig till kompaktkryssen.


Som i ett old-school-korsord står som du ser nycklarna i två kolumner vid sidan av. De är rätt korthuggna och sakliga, för utmaningen är framför allt att genomskåda hur de tätt sammanflätade orden kan stödjas av varandra, inte att de är svårt specialiserade. Jag försöker väva in gärna långa ord som mer sällan ses i korsordsbranschen men inte förutsätter smala fackkunskaper.


Det finns absolut inget tema. Jag vill blanda nytt och gammalt, enkelt och komplicerat, högt och lågt.


I början, för snart två år sedan, hade vi varken illustrationer eller kommentarer, men efter ett tag kändes det att de behövdes för att ge sidan mer av en personlighet. De här kommentarerna blir ju lite tjatiga för återbesökarna men de får förstås hoppa över dem, det blir ingen kontroll på det, och illustrationerna tjänar mest till att göra sidan lättsammare.

Jag hoppas att du fattar tycke för kompaktkrysset och återkommer.


Ha det så bra och mycket nöje med lösningen!

Hans

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


14 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comentários


bottom of page