top of page

Kompaktkryss 107

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 107
.pdf
Download PDF • 2.95MB

En lärd sammanslutning, en levande fossil, olika sippor, en Balkansås, en sagoberättare, ett påhugg… I veckans kompaktkryss samlas allt möjligt, som vanligt. Det har nästan aldrig förekommit att jag hållit mig till ett tema, bara ett par gånger på ett par år. Det jag söker när jag flätar ihop mina kryss är gärna långa lösningsord som sällan eller aldrig dyker upp i korsordsbranschen men ändå inte förutsätter fackkunskaper.


Som du ser är det flera ord som byter riktning, ibland flera gånger. Det gör ju att rutnätet på 12 x 9 inte blir en strikt gräns för hur långa ord som får plats och att flera ord kan dela slutled, vilket förstås underlättar lösningen.


Spärrlinjerna som ersätter svarta rutor gör ju att ganska många lösningsord ryms på ett begränsat utrymme, och stöder varandra.


Över huvud taget är den täta sammanflätningen till stor hjälp – inte ett problem, som du kanske tror när du ser kompaktkrysset för första gången. När flera ord delar bokstäver kommer de tillsammans att leda dig fram till en helhetslösning, bit för bit tills allt faller på plats. Och det är tillfredsställande.


Varje söndag lägger vi upp ett nytt kryss här på sidan, och lösningen på föregående veckas utmaning. Det kostar inget att ladda ner, skriva ut och lösa. Men enda möjligheten är att angripa det med papper och penna – det finns inget digitalt alternativ. Och du får gärna skriva ut exemplar åt vänner och närstående, för jag vill förstås sprida den här modellen till allt fler.


Jag önskar dig en stimulerande stund med krysset.


Ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


7 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page