top of page

Kompaktkryss 108

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 108
.pdf
Download PDF • 1.85MB

Välkommen till kompaktkryss.com!


Om du inte redan vet det kommer det ett nytt sådant här kryss varje söndag, och det är gratis att ladda ner och skriva ut.


Jag konstruerade kompaktkrysset för att jag tror att det finns lösare som tilltalas av att lösningsorden är så sammanflätade att ingen behöver bli sittande med ett område där det inte går att komma vidare. Genom att nästan alla rutor hör till flera ord går det oftast att få till helheten.


Som synes vill jag gärna använda pilar för att ändra riktning på orden, dels som självändamål, dels för att ge dem gemensamma slut, vilket underlättar lösningen. Om minst de två första bokstäverna går åt höger står nyckeln i kolumnen Vågrätt. Två bokstäver nedåt i början; titta under Lodrätt.


Jag blandar högtidligare ord och slang, ålderdomligt och trendigt, men försöker undvika begrepp som man kan behöva slå upp. Men eftersom sammanflätningen gör att du kan få lösningen på ett ord med hjälp av alla korsande ord kan det vara intressant att kontrollera det i efterhand – det kan leda till nya givande spår.


En del av lösningsorden i veckans kryss är geografiskt betonade, men det är ingen avsikt, det har bara råkat bli så. En drink efter jobbet trängs för övrigt med boxning, ett par kända efternamn och en viktig men mindre nyttig gröda.


Min förhoppning är förstås att du och många andra ska göra det till en vana att återkomma hit till sidan. Jag är rätt säker på att det här konceptet har framtiden för sig – jag är inte ensam om att tilltalas av sammanflätningen som möjliggörs av att spärrlinjer ersätter svarta rutor eller nyckelrutor.


Om du ger dig i kast med veckans kryss och är nöjd med att ha löst utmaningen, tipsa gärna vänner och närstående (eller varför inte vilt främmande personer) om att sidan existerar.


Och ha en bra dag!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comentários


bottom of page