top of page

Kompaktkryss 109

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 109
.pdf
Download PDF • 2.55MB

En ganska nära släkting, pugilister, en vulkan, en ost, en skyddande beläggning, en fullträff… Som vanligt är lösningsorden i kompaktkrysset hämtade från alla möjliga områden. De uppstår framför mina ögon när jag försöker fylla mellanrummen mellan bokstäverna från de första orden, och impulserna kan i bästa fall leda till begrepp som sällan förekommer i korsordsvärlden.


Vi publicerar ett nytt kompaktkryss varje söndag, och det är gratis att ladda ner och skriva ut våra korsord. De går inte att lösa digitalt.


De tjockare linjerna i rutnätet ersätter som du förstår de svarta rutorna i ett klassiskt korsord, och tack vare dem klämmer jag in massor av lösningsord på den här begränsade ytan. På grund av den täta sammanflätningen kommer du att få stor hjälp med de ord som i förstone kan se förbryllande ut, och när du har fyllt i det mesta kommer helheten att falla på plats.


Och det är där tillfredsställelsen över lösningen uppstår; det som först verkar förbryllande ersätts av att du steg för steg närmar dig ett intrikat ordbygge, och bit för bit upptäcker du att dina gissningar bekräftas av korsande (och ibland svängande) ord.


Jag har konstruerat kompaktkryssen i ett par års tid nu, och i början, efter några månader utan bild och ett tag med foton, började jag illustrera dem med enkla teckningar, mest för att göra sidan lättsammare. Illustrationerna syftar på bara ett fåtal av lösningsorden och kan som bäst leda tankarna i rätt riktning.


Det är ett nöje att bygga kompaktkryssen, formatera dem och författa nycklarna (i dialog med min dotter) – minst lika givande som att lösa andras korsord av olika slag (vilket jag också gör dagligen) – så jag kan vänta på att marknaden för kryssen etableras.


Jag hoppas att du får en givande stund med kompaktkrysset och får lust att återvända en gång i veckan.


På återseende, ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page