top of page

Kompaktkryss 110

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 110
.pdf
Download PDF • 2.14MB

De här små kommentarerna, som jag skriver för varje kompaktkryss, riktar sig förstås främst till förstagångsbesökarna, men om du är återkommande får du ju gärna läsa dem och ha överseende med att de i mångt och mycket tar om samma sak. Det är ändå en personlig touch som inte kan skada.


Samma sak gäller illustrationerna till mina korsord, som sedan länge lättar upp sidan: en touch som anspelar på några av lösningsorden, men inte är till någon egentlig ledning utöver att kanske föra tankegångar på rätt spår.


Varje söndag kommer det ett nytt kompaktkryss här, och det kostar inget att ladda ner och skriva ut det. Jag välkomnar till och med att du skriver ut exemplar åt vänner och bekanta som saknar tillgång till skrivare.


Även för nybörjaren lär krysset vara självförklarande. Det är ju inget nytt att nycklarna står vid sidan av rutnätet, och spärrlinjerna och pilarna är också lätta att förstå.


Tanken bakom kompaktkrysset är att skapa en så tät sammanflätning av lösningsorden att nästan varje ruta hör till fler än en nyckel, vilket gör att du aldrig riskerar att köra fast med rutor som spärras av svarta rutor eller definitionsrutor.


När jag konstruerar kryssen vill jag helst låta idéerna födas av de bokstäver som råkat hamna i rutnätet och leder mig till begrepp som är mindre vanliga i korsordsbranschen (men ändå inte förutsätter fackkunskaper), och gärna längre, så att de kan behöva ändra riktning. Något sammanhållande tema strävar jag inte efter. En synonym till en självutplånande typ, ett våldsamt naturfenomen, en kyrkans man och en ost är exempel på variationen i lösningsorden i veckans kompaktkryss.


Det är bara att sätta i gång. Börja med de korta och lätta orden – jag är ju tvungen att ta till dem för att få flätan att gå ihop till slut – så ser du snart vad de längre och svårare ska bli.


Lycka till, ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Commentaires


bottom of page