top of page

Kompaktkryss 113

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 113
.pdf
Download PDF • 3.49MB

På den här sidan hittar du ett nytt kompaktkryss varje söndag, och du kan ladda ner det och skriva ut det utan kostnad. Det går inte att lösa digitalt i telefonen.


Vad är då ett kompaktkryss? Som du ser har ett 40-tal lösningsord kunnat klämmas in på det här begränsade rutnätet genom att orden bara hålls isär av lite tjockare spärrlinjer som ersätter de vanliga korsordens svarta rutor (eller bildkryssens nyckelrutor). Den stora poängen med det är att nästan alla rutor ingår i flera ord, och du blir nästan aldrig blockerad av att bokstäver som saknas i ett lösningsord inte kan stödjas från sidan.


På så sätt är kompaktkrysset mycket lättare än det ser ut. När du har fyllt i de kortare och lättare orden har du stor hjälp med de längre och svårare, och det är en speciell tillfredsställelse att se hur orden griper in i varandra när lösningen börjar klarna.


Jag försöker bygga in längre och gärna oväntade ord i krysset – de långa orden underlättar ju samtidigt lösningen genom att du får många bokstäver ifyllda i ett svep – men vill undvika alltför ”smala” ord som förutsätter fackkunskaper.


Den här veckan förekommer alltifrån snabbtåg till nötkreatur, skivbolag till provtagning… Det finns nästan aldrig ett sammanhållande tema.


Jag konstruerade krysset för ett par år sedan just för att den här täta sammanflätningen skulle eliminera de svarta rutorna, och jag tror att det finns många som skulle föredra den här modellen. Därför fortsätter jag att lägga upp kryssen – det är ett stort nöje att fläta dem, formatera dem och författa nycklarna, till och med roligare än att lösa andras korsord.

Jag hoppas att du uppskattar kompaktkrysset och sprider kunskapen om den här sidan till andra lösare. Lycka till och mycket nöje.


På återseende, hoppas jag, nästa söndag. Ha det bra!

Hans

 

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


5 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Kommentarer


bottom of page