top of page

Kompaktkryss 114

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 114
.pdf
Download PDF • 2.39MB

Välkommen till kompaktkryss.com!


Om det är första besöket ska du inte förskräckas av att krysset ser just kompakt ut – det är i själva verket något som underlättar lösningen. När du börjar fylla i ett hörn (oftast med hjälp av de kortaste orden) ska du se att du får så mycket stöd från korsande ord att även de längre och svårare faller på plats.


Du riskerar inte att ett lösningsord blir omöjligt – som i ett klassiskt korsord med svarta rutor – för att du bara har fått hälften av bokstäverna i korsande ord, resten kan du bara gissa dig till. Och konstruktören kanske har referensramar som du inte alltid delar.


Jag kör nästan aldrig med ett sammanhållande tema. Det är viktigare att ordförrådet blir omväxlande och att orden gärna är långa och sällan förekommande. Flätan får växa fram efterhand som bokstäverna i de första orden ger mig idéer till de följande.


I veckans kryss (det kommer ju ett nytt på den här sidan varje söndag sedan ett par år) möts alla möjliga begrepp och företeelser: en litterär orm, en europeisk storstad, ett par naturexempel, kreatur av i går och i dag…


Det går ju inte att lösa krysset digitalt i telefonen, du måste ladda ner det och skriva ut det på papper och därefter angripa det med någon sorts penna. Jag är inte säker på att krysset skulle lämpa sig för digital lösning – det är bäst att chansa inledningsvis och då blir det mycket suddande innan bilden börjar klarna. Penna och sudd är grejen.


Jag önskar att du för vidare vetskapen om att kompaktkryss.com finns. Om du har möjlighet att skriva ut krysset, tänk efter om du känner någon som skulle uppskatta att få en extra utskrift av dig, någon som inte ens har en skrivare eller tillgång till en.


Hoppas vi ses igen. Ha det bra!

Hans

 

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


48 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page