top of page

Kompaktkryss 115

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 115
.pdf
Download PDF • 1.89MB

Kompaktkrysset, som jag konstruerade för ett par år sedan, har blivit en kär rutin för mig att publicera här på sidan varje vecka – jag författar nycklarna tillsammans med min dotter när jag har formaterat min handgjorda fläta med hjälp av min äldsta dotters mall och metod och gjort en digital illustration för att lätta upp sidan. Och skrivit de här korta kommentarerna.


Att jag kom loss med de här kryssen berodde på att jag blev irriterad av att sällan lyckas lösa klassiska korsord med svarta rutor helt och hållet – det blev alltid något lösningsord som saknade över hälften av bokstäverna, och det gick inte att komma vidare eftersom svarta rutor blockerade resten av ordet och jag inte förstod hur konstruktören hade tänkt.


Lösningen var att ersätta de svarta rutorna med lite tjockare skiljelinjer, så att nästan varje ruta hörde till flera lösningsord, och därmed inte hindrade lösaren från att få ihop det hela till slut. Och jag tror att det är många med mig som välkomnar det här formatet, så jag fortsätter att producera kryssen på det här sättet i hopp om att lösarskaran ska vidgas efter hand.


Om du fattar tycke för kompaktkrysset hoppas jag att du sprider kunskapen om att det finns.

Det kostar ingenting att ladda ner, skriva ut och lösa det. Men det går inte att lösa det digitalt i telefonen eller på laptopen. Papper och penna är det som gäller.


Flertalet av lösningsorden återfinns inte i illustrationen – de är för abstrakta – så det fungerar inte som ett bildkryss där alla ord som utgår från bilden är synliga. Illustrationen är mest en inspirerande ingång i lösningen, ibland som ett stöd för gissningar.


I veckans kryss förekommer allt ifrån en sydlig grönsak till ett kex, från en rusdryck till en nasal, från en obehagskänsla till ett hedersamt attribut.


Lycka till och återkom gärna. Varje söndagsmorgon kommer det ett nytt kryss här.


Ha det bra!

Hans

 

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page