top of page

Kompaktkryss 116

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 116
.pdf
Download PDF • 2.52MB

Varmt välkommen (kanske tillbaka?) till kompaktkryss.com!


Om du inte redan vet det lägger vi upp ett nytt kryss varje söndagsmorgon här, och det kostar inget att ladda ner det, skriva ut det och lösa det. Ja, du klarar säkert att lösa det även om det ser svårt ut vid första ögonkastet, för genom att lösningsorden är så tätt sammanflätade får du hela tiden stöd från sidorna av bokstäver från kortare och vanligare lösningar, särskilt när du närmar dig det tillfredsställande slutet.


I illustrationen till veckans kryss återges bara några exempel på lösningsorden – de flesta av de cirka 40 som platsar i det här lilla rutnätet är så abstrakta att de svårligen låter sig avbildas – så bilden ska mest ses som ett omväxlande inslag på sidan, i andra hand som hjälp att tyda nycklarna.


En diet, en dramakaraktär, en parlamentariker, en välgörenhetsorganisation är bara inslag i en temalös samling begrepp i veckans kryss. Min strävan är alltid att prioritera ord som inte brukar dyka upp så ofta i korsordsvärlden, och de får gärna vara långa. Sedan kan det inte hjälpas att det krävs kortare ord för att få ihop flätan till slut, och det är din bästa chans att komma i gång med krysset; med hjälp av bokstäverna från de enklaste nycklarna ser du snart vad de mer utmanande och långa lösningsorden ska bli. Och när ett långt ord blivit löst är det ju många korsande ord som blir mer självklara.


Jag hoppas förstås att du ska finna att kompaktkrysset är tillräckligt (men inte alltför) utmanande, att du återvänder och inte minst tipsar omvärlden om att sidan finns. En särskild insats för att sprida krysset skulle vara att du gör extra utskrifter åt släkt och vänner som kanske inte har tillgång till skrivare. Det kostar inget, det heller.


Lycka till och på återseende, ha det bra!

Hans

 

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


10 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Opmerkingen


bottom of page