top of page

Kompaktkryss 117

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 117
.pdf
Download PDF • 2.55MB

Välkommen till den här sidan där vi lägger upp ett nytt kompaktkryss varje söndagsmorgon, i dag för 117:e gången. Det kostar inget att ladda ner det, skriva ut det och lösa det – och det är inget lurt med det annat än att jag vill sprida intresset.


Det är djupt tillfredsställande att skapa en sådan här konstruktion och sedan att formatera den, illustrera den och författa nycklarna till den. Och jag är övertygad om att det finns en folkgrupp som kan finna nöje i att lösa kryssen.


Om du tillhör denna folkgrupp skulle jag vara tacksam om du tipsar andra om att den här möjligheten finns.


Kompaktkrysset går inte att lösa digitalt. Det förutsätter att du har möjlighet att skriva ut det – och här finns en tänkbar spridningsväg om du tänker på att någon gång producera ett extra exemplar till någon du känner – det är både tillåtet och önskvärt.


Fotgängarna på bilden har tydligen ett gemensamt, abstrakt mål med sin marsch. Vad kan de vara ute efter? De flesta av de övriga lösningsorden lämpar sig inte till att återge i bild på grund av att deras ordklass, böjningsform eller ämneskategori gör att det är orimligt. Bildens uppgift är mest att lätta upp sidan men kan emellanåt föra tankarna i rätt riktning.


Bland den här veckans ord samsas en musikerkategori, en militär befattning, en olustkänsla, ett gymnastiknamn och en palm. Inget sammanhållande tema.


Det ryms ett gott 40-tal lösningsord i det här lilla rutnätet på grund av att orden griper in i varandra nästan fullständigt – de tjockare skiljelinjerna ersätter ju svarta rutor.


Den här sammanflätningen är till stor hjälp när du har kommit en bit på väg. Börja med det som du ser mer eller mindre omedelbart så kommer bokstäverna snart att ge idéer om de längre och mer förbryllande orden.


Lycka till och mycket nöje!

Hans

 

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comentários


bottom of page