top of page

Kompaktkryss 119

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 119
.pdf
Download PDF • 1.91MB

Du har hamnat på en sida där vi lägger upp ett sådant här kryss varje söndag, tillsammans med lösningen på föregående veckas. Om du är ny här kan det vara en idé att börja med att titta just på lösningen för att få ett intryck av karaktären på kryssen.


Det är inte många ”konstiga” eller vetenskapliga lösningsord i kryssen, men jag flätar gärna in långa ord – vilket ju underlättar lösningen eftersom de ger många bokstäver som stöd till korsande ord.


Som du ser i de två kolumnerna vid sidan blir det många ord som får plats i det här lilla rutnätet. Alla ord som går över två rutor har en nyckel. Det gör förstås att nästan alla rutor hör till flera korsande ord, och att det kommer en punkt där du ser hur ett helt segment löser sig i ett svep.


Det är nog ett hinder för många att enda sättet att lösa kompaktkrysset är att ladda ner det och skriva ut det och angripa det med papper och penna. Det kan inte hjälpas, och jag skulle själv inte vilja försöka klara det i telefonen. Om du inte har tillgång till en skrivare kanske du kan be en granne eller släkting att ge dig ett exemplar. Alternativt, om du kan göra utskrifter finns det säkert någon du känner som du kan glädja med ett kryss.


Ett svenskt kräldjur, en semesterö, en inställsam typ, en småfågel och ett värdshus är lösningsord i veckans kryss. De flesta går inte att illustrera eftersom de är för formlösa.


Däremot är de ord som jag flätar ihop inte särskilt ovanliga i sig, men i bästa fall är de mindre vanliga i korsordsbranschen. De kan nästan alltid hittas med en enkel sökning, så det är verkligen ingen skam att googla någon gissning.


Varsågod att angripa kompaktkrysset och mycket nöje!

Hans

 

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


9 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page