top of page

Kompaktkryss 120

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 120
.pdf
Download PDF • 1.84MB

Välkommen till kompaktkryss.com!


Här hittar du ett nytt kryss varje söndag (och lösningen på föregående veckas).

Jag konstruerade det här krysset för ett par år sedan för att jag är övertygad om att många efterfrågar konceptet, egentligen. Det är frustrerande att inte kunna bli klar med ett kryss där det finns rutor som inte kan nås från sidorna, vare sig det är ett klassiskt korsord eller ett gängse bildkorsord med nycklarna inne i själva rutnätet.


Vem saknar svarta rutor i mina kompaktkryss? Jag kan hålla med om att de ser hopklämda ut, men det måste vara en vanesak. Faktum är att de tjockare linjerna som avgränsar orden underlättar lösningen i hög grad, ja, det kan till och med vara så att några tycker att krysset blir för lätt att lösa. Men poängen här är snarare att komma fram till ett läge där allting faller på plats och där lösningsorden griper i varandra utan att en enda ruta är blockerad. (Ja, men väldigt få, i alla fall.)


Illustrationen är ju mest till för att göra sidan mer attraktiv. Där visas bara en bråkdel av lösningsorden – de flesta är för övrigt för abstrakta för att platsa. Kompaktheten gör också att det faktiskt är så mycket som ett 40-tal som ryms i det här 12x9-rutnätet, många gånger fler än i ett klassiskt korsord.


Bland orden i veckans kryss märks ett EU-program, en Östersjö-ö, en gnagare, en ö i Stilla havet, en å och ett bomullstyg. Det finns inget tema. Folkligt som lärt, gammalt som nytt, högt som lågt…


Om du har utbyte av att lösa mina kryss hoppas jag att du för vidare att sidan finns, och kanske till och med skriver ut ett extra exemplar till någon korsordsentusiast som du känner.


Lycka till och mycket nöje, hoppas att du återkommer!

Hans

 

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page