top of page

Kompaktkryss 124

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 124
.pdf
Download PDF • 2.16MB

De båda herrarna på bilden spelar kort med en lek som har 500-åriga anor, och han med ryggen mot oss har ett kort i vänsterhanden med någon som ser ut som en narr men har en annan beteckning, som är lösningsordet. Annars är det den här gången bara ett par ord till som kan platsa i illustrationen medan övriga 40 är för abstrakta för det. Många är förstås i böjningsformer som ju ska stämma överens mellan nyckeln och lösningsordet.

En känd magiker förekommer här, liksom en publikreaktion, tillsammans med befattningshavare som leder debatter och en sorts trikåhuva. Inget tema, vad jag kan se, det är i alla fall inte meningen.


Det får alltså plats över 40 lösningsord i det här lilla rutnätet, tack vare att de svarta rutorna har ersatts av tjockare linjer mellan orden. Det får förstås till följd att orden flätas samman nästan maximalt, och med få undantag hör en ruta till flera korsande ord.


Därmed blir veckans kryss överkomligt att lösa för de flesta korsordsrävar utan att de ska behöva googla eller gå till uppslagsverk. Min ambition är att bygga in långa ord som inte brukar dyka upp i den här branschen men ändå är lätta att förstå.


Med hjälp av de små pilarna svänger många ord både en och flera gånger, vilket är en poäng eftersom riktigt långa ord kan trängas in och flera ord kan dela ändelser. Båda faktorerna underlättar lösningen.


Jag är säkert inte ensam om att känna tillfredsställelse när orden som griper i varandra bildar hela partier som bekräftar helhetslösningen. Med hjälp av de korta och lättare orden kan du se att du får hjälp att knäcka de svårare eller mindre självklara. Många kan tycka att det blir onödigt lätt att lösa krysset, men jag menar att det är ett nöje att se allting falla på plats.


Lycka till!

Hans

 

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


7 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page