top of page

Kompaktkryss 126

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 126
.pdf
Download PDF • 1.65MB

42 nycklar till 42 lösningsord står som du ser i kolumnerna vid sidan av, och det är förstås en funktion av att inga svarta rutor tar upp plats i rutnätet.


Det är ju bara om du är ny besökare som det finns anledning att läsa min lilla kommentar, och knappt då heller eftersom kompaktkrysset är rätt självförklarande. Jag skriver ändå sådana här rader till varje kryss för att det ska märkas att det finns en avsändare som vill dig väl. Det bör också framgå att jag producerar de här kryssen för att det är ett nöje att få till dem varje vecka, inte för att jag måste.


Söndagsmorgnar matas det fram veckans nya kryss tillsammans med lösningen på föregående veckas. (Det kan faktiskt vara idé att titta på det lösta krysset för att bilda dig en uppfattning om dess karaktär och svårighetsgrad.)


Det är inte så svårt som det ser ut. Den maximala sammanflätningen gör att du i nästan varje ruta får stöd från korsande ord.


Illustrationen anknyter bara till en bråkdel av lösningsorden (de flesta är som du kommer att märka rätt omöjliga att tolka i bild), men den är mest till för att lätta upp sidan och ge en personlig touch.


Det finns sällan eller aldrig något sammanhållande tema bland lösningsorden: allt från en konstriktning till en lite frånstötande hållning, från ett fenomen till sjöss till en ofrivillig ryckning… gammalt som nytt, högt som lågt, högtidligt som slangbetonat. Orden inspireras av de bokstavskombinationer som slumpartat erbjuder mig nya idéer till längre glosor som helst inte förekommer i vart och vartannat korsord – sedan kan det inte hjälpas att en del, särskilt kortare, är ofta förekommande. Jag behöver dem för att knyta ihop flätan till slut.


Jag önskar dig mycket nöje och hoppas att vi ses igen här på sidan!

Hans

 

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


8 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Kompaktkryss 125: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page