top of page

Kompaktkryss 21

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 21
.pdf
Download PDF • 2.49MB

Veckans kompaktkryss är som vanligt ett sammelsurium av nytt och gammalt, högt och lågt och helt utan genomgående tema – jag strävar bara efter att klämma in många sällan skådade, gärna längre ord som inte brukar dyka upp i korsord.


Jag tvekar inte inför utrikiska ord som är gångbara i civiliserad svenska. Det finns åtminstone två i det här dubbelkrysset. Här förekommer exempelvis också namnet på en lek som jag inte hört nämnas på många år.


I de flesta fall bygger jag in ord som bara börjar utkristallisera sig när bokstäver från korsande lösningar ger impulser till något jag inte tänkt ut till att börja med. Därför blir ordvalet många gånger lite udda och det välkomnar jag.


Som jag har sagt tidigare går praktiskt taget alla lösningsord att googla för den som inte är korsordsvan. Vid första anblicken ser mina kryss svåra ut, men i och med att nästan alla rutor hör till flera ord brukar även sådant som du aldrig hört talas om lösa sig automatiskt när det hela börjar falla på plats.


Kompaktkryssen publiceras varje söndagsmorgon, liksom facit till föregående veckas kryss. De är helt gratis och reklamfria tills vidare, men min förhoppning är att du tänker på att tipsa andra om att kompaktkryss.com finns, och kanske skriver ut ett extra exemplar till någon som inte är så haj på datorer, till exempel.


Kryssen kan ju bara lösas på pappersutskrifter. Det är gratis att printa dem åt en trängre krets men givetvis inte att publicera dem i någon form. I samband med att vi lägger upp dem blir de omedelbart copyrightskyddade.


Mycket nöje med det här krysset. Hoppas vi hörs om en vecka, ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


9 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comentarios


bottom of page