top of page

Kompaktkryss 23

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 23
.pdf
Download PDF • 5.17MB

Välkommen till den här veckans kompaktkryss. Varje söndagsmorgon lägger vi upp ett nytt, och det är gratis att ladda ner och skriva ut det. De går inte att lösa digitalt men det är ändå tillfredsställande att arbeta med penna och suddgummi.


Det kan se svårt ut, för många av lösningsorden är långa och ovanliga, men genom att de flesta rutor möter ord från flera håll kommer det att klarna mycket när krysset är delvis löst. Spärrlinjerna som ersätter de klassiska korsordens svarta rutor öppnar för fler möten – och ett 40-tal lösningsord som trängs i ett rutnät där ett vanligt kryss har bara hälften.


Jag hoppas att du vågar dig på det och uppskattar svårighetsgraden och de udda lösningsorden som sällan dyker upp i andra kryss. För att jag ska få ihop flätningen går det inte att undvika att en del ord är korta och vanliga, men jag försöker minimera antalet.


Det är ingen strävan att hitta ett genomgående tema så orden är en salig blandning av högt och lågt, sakligt och lurigt. Jag är inte främmande för slang men inte för high-brow heller. Den här veckan (facit kommer samtidigt med nästa veckas kryss) figurerar en trälist, en finsk stad, underkläder och inredningsdetaljer, kort sagt vad som helst.


Om du får till det hoppas jag att du sprider adressen kompaktkryss.com och kanske skriver ut ett extra exemplar att ge till någon som brukar gilla korsord.


Även om vårt språkområde är litet tycker jag att det borde gå att bygga upp en återkommande publik, och eftersom det är så givande att konstruera kryssen kommer jag att hålla på ett bra tag till.


Det är ju särskilt givande att lösa kryssen tillsammans med en likasinnad, och jag har upptäckt att det fungerar utmärkt att göra det per telefon – jag löser DN:s söndagskorsord med min dotter som bor 65 mil från mig. Och jag skulle med förtjusning lösa kompaktkrysset om jag inte konstruerat det själv.


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


10 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page