top of page

Kompaktkryss 24

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 24
.pdf
Download PDF • 3.62MB

Om det här är ditt första besök på kompaktkryss.com ska du veta följande:


Det är gratis att ladda ner och skriva ut kryssen och du får mer än gärna sprida dem till likasinnade. Genom den här publiceringen är de copyrightskyddade.


Det kommer ett nytt korsord varje söndag, tillsammans med föregående veckas facit. Det här är det 24:e i ordningen, och det kommer många fler. Det är ett nöje att fläta dem.


Jag som producerar kryssen med hjälp av ett par av mina döttrar är pensionerad översättare, teaterman och bildkonstnär. Det kan kanske märkas i ordval ibland, men i huvudsak är det slumpen som får mig att välja en framkomlig väg för att fylla kryssen med så få spärrlinjer och korta ord som möjligt.


Därför blir det en blandning av högt och lågt, lärt och folkligt. En gång kanske jag försöker mig på ett genomgående tema, men det är ingen strävan i dag.


Poängen med kompaktkryssen, som jag konstruerade i höstas, är att den täta sammanflätningen leder till att nästan varje ruta stöds av ord från flera håll och att lösningen av ett helt område kan växa fram när några lösta ord är på plats. Då kan du även börja se lösningsord som inte ingår i just din allmänbildning men som du kan googla om det behövs för säkerhets skull.


Jag tror för övrigt att den som är bra på att hitta information på nätet kan lösa mina kompaktkryss även innan högre utbildning och belästhet kommer in i bilden.


Mina kryss kan i förstone se svåra ut, men gör ett försök, det kan hända att just den här karaktären och svårighetsgraden passar dig. Genom att det ryms minst dubbelt så många lösningsord som i ett lika stort, klassiskt korsord – men med spärrlinjer i stället för svarta rutor – är chansen att få till en början till lösning betydligt större.


Den här veckan kolliderar en hawaiiansk företeelse med flera jordbruksredskap, ett franskt distrikt och ett rymdorgan. Allt möjligt.


Hoppas att du löser krysset och återkommer.

Ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


7 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page