top of page

Kompaktkryss 25

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 25
.pdf
Download PDF • 1.44MB

Den här veckan är det som vanligt hög- och lågkultur, gamla och nya begrepp, blandat och sammanflätat, vilket är min ambition, inte ett nödvändigt ont för att få ihop det hela.


En representant för den finaste kultursfären och en riktigt lågkomisk genre förekommer, liksom ett nästan glömt skrivredskap (inte gåspenna, men ändå) och en slangbetonad yrkesbeteckning av senaste märke.


Mina kompaktkryss har skapats för att du som lösare ska slippa sitta med lösningsord som förutom angränsande svarta rutor bara stöds av ett fåtal bokstäver från korsande ord, som kanske inte ens är rätt. Och för att jag själv ska kunna glädjas åt att sy ihop en helhet – det är minst lika tillfredsställande som att lösa någon annans korsord. Och det säger inte lite – jag ser fram emot DN:s söndagskorsord varje helg.


Jag hoppas att den här modellen, om den är ny för dig, ska falla dig på läppen och att du i så fall återkommer och sprider kunskapen om kompaktkryss.com till andra. Jag är säker på att det finns en population som skulle gilla svårighetsgraden och stilen.


När det gäller svårighetsgraden kan kryssen se formidabla ut med minst dubbelt så många – och en del riktigt långa – lösningsord som i ett motsvarande klassiskt korsord. Men i och med att de flesta rutor har kontakt med flera ord inträffar det snart att ett helt litet område fylls av bekräftade lösningar. Och då kommer även mindre kända och ovanligare ord att framträda.


Det är inte skamligt att googla sådant som du inte har någon anledning att känna till för att du inte är gammal nog eller om du har spetskompetens på områden som inte råkar förekomma i kompaktkryssen.

Så gör ett försök. Det är gratis att ladda ner och skriva ut kryssen. Genom publiceringen här är de copyrightskyddade, men det är mer än OK att skriva ut ett antal och sätta dem i händerna på potentiella lösare med angivande av källan.


Lycka till, ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


14 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page