top of page

Kompaktkryss 26

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 26
.pdf
Download PDF • 2.47MB

Det är söndag och ett nytt kompaktkryss kommer här. Vi publicerar ett nytt varje vecka, och det är gratis att ladda ner och skriva ut.


Som synes har jag ersatt de svarta rutorna med spärrlinjer, vilket får till följd att ett 40-tal lösningsord får plats i ett rutnät som löses med kanske hälften så många ord i ett lika stort korsord med svarta rutor. Det resulterar också i att lösaren inte blir lika låst av att få för lite stöd från korsande ord. Jag vill påstå att kompaktkrysset är lättare även om de enskilda nycklarna är ganska svåra i vissa fall.


Om du är återkommande, hjärtligt välkommen tillbaka. På sikt hoppas jag att ett gäng ska ha hittat hit som uppskattar formatet och karaktären och får till vana att fylla i det. Du kan vara min bästa resurs att sprida kompaktkryss.com till nya lösare om du tipsar vänner (och varför inte ovänner eller främlingar) om att möjligheten till en stunds stimulerande krysslösning finns till hands. Eftersom det svenska språkområdet är så litet och populationen som kan tilltalas av mina kryss är ännu mycket mindre är det ju inte läge med bred marknadsföring.


Kompaktkrysset är alltså inte så svårt som det ser ut. En del lösningsord är korta och mer eller mindre gängse i korsordsvärlden – även om jag försöker undvika de vanligaste – och med hjälp av dem blir många längre ord ganska lösbara eftersom nästan alla rutor stöds från flera håll. Och när helheten börjar fyllas kommer även de lurigaste orden att växa fram.


Det är aldrig något tema som förenar lösningsorden – men jag utesluter inte att jag kan försöka det någon gång – utan det är högt och lågt, akademiskt och folkligt, resultatet av att jag låter de bokstäver som börjar fylla rutnätet bestämma vad som är möjligt att fortsätta med.


I veckans kompaktkryss trängs mytiska varelser från olika världar med grammatiska företeelser och leksaker för stora och små. Som vanligt en blandad kompott med som jag hoppas ovanligare och längre ord.


Mycket nöje. Hoppas att vi möts igen, ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page