top of page

Kompaktkryss 27

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 27
.pdf
Download PDF • 2.73MB

En kanske obehaglig överraskning figurerar i den här veckans korsord, liksom ett flertal representanter för djurriket och mycket, mycket små enheter, kort sagt utan sammanhållet tema som vanligt. Som jag brukar skriva i mina kommentarer till kryssen; allt som oftast låter jag dem växa fram ur impulser jag får av bokstavskombinationer som börjar utmana mig när en del ord blir givna, oavsett om det blir slang, dialektala uttryck eller nutida företeelser.


Jag vill gärna få in lösningsord som inte brukar förekomma i andra korsord, helst långa och ovanliga. Därför använder jag mig ofta av pilar för att kunna utnyttja rutnätet maximalt.

Det leder till att rutnätet 12 x 9 rymmer ett 40-tal lösningsord, dubbelt mot ett klassiskt kryss i samma storlek.


Som synes ersätter jag svarta rutor med spärrlinjer, och tanken med det är att rutor sällan ska sakna stöd från flera håll. Krysset kan se svårt ut till att börja med men det blir allt lättare efterhand som lösningen växer fram, och många nycklar ger sig mer eller mindre av sig själva när de kända orden kommer på plats.


Om du inte har prövat mina kompaktkryss tidigare uppmanar jag dig alltså att göra ett allvarligt försök – det är lättare än du tror, och med hjälp av Google tror jag att de flesta knäcker dem. För alla som ser det som en hederssak att inte slå upp någonting alls är det en utmaning, förhoppningsvis en stimulerande sådan.


Det är helt gratis och reklamfritt att ladda ner och skriva ut kryssen och jag hoppas att du hjälper mig att sprida kunskapen om att kompaktkryss.com finns – och kanske till och med gör dig besväret att skriva ut ett exemplar åt någon bekant som inte har en skrivare.


Jag önskar dig en god stunds nöje med att knäcka mitt kryss. Ha en bra sommar, hoppas vi ses igen!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


69 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Commenti


bottom of page