top of page

Kompaktkryss 28

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 28
.pdf
Download PDF • 5.82MB

Om det är första gången du öppnar Kellermans kompaktkryss, hjärtligt välkommen. Hoppas att det ska tilltala dig.


Och om du är återkommande, tack för förtroendet.


Det är min förhoppning att kunskapen om att korsorden finns ska sprida sig från lösare till lösare och att det kan bli en vana att klämma ett kryss i veckan.


Det kommer alltså ett nytt gratis korsord varje söndag på kompaktkryss.com, tillsammans med lösningen till föregående veckas, och det kostar inget att ladda ner och skriva ut krysset. Det är till och med önskvärt att du skriver ut några exemplar att sätta i händerna på korsordsentusiaster som du känner.*


Jag har varit korsordslösare ända sedan de stora bildkorsorden slog igenom i alla dagstidningar på 50-talet. Anledningen till att jag nu börjat konstruera kompaktkryss var att jag ofta fastnade i klassiska korsord på partier där svarta rutor gjorde det svårt eller omöjligt att komma vidare, och bokstäverna från korsande lösningsord kanske inte ens är rätt. Och jag tror att jag inte är ensam om den reaktionen.


När de svarta rutorna ersätts av spärrlinjer kan de flesta rutor stödjas från flera håll, och det här rutnätet, 12 x 9, rymmer omkring 40 lösningsord vilket är dubbelt upp mot ett klassiskt kryss med svarta rutor.

Det innebär att det som kan se oöverstigligt ut i själva verket är lösbart genom att du får fler bokstäver givna efterhand som nätet börjar fyllas.


I den här veckans kryss förekommer det lite romersk räkning, en (vilseledande) yrkesbeteckning, en kändis från flera sekler tillbaka och ett lite bedagat franskt låneord. Om du ser ett tema – vilket är osannolikt – så är det inte meningen. Jag vill blanda friskt mellan högt och lågt och fläta in ovanligare och gärna längre ord.


Så lycka till med mitt kompaktkryss och ha det bra!

Hans


*Genom publiceringen här etablerar jag copyright som hindrar allt utnyttjande utöver vad som anges.


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


37 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page