top of page

Kompaktkryss 32

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Bild: Grant Durr
Kompaktkryss 32
.pdf
Download PDF • 4.62MB

Här på kompaktkryss.com lägger vi upp ett nytt kryss varje söndag och det är gratis och reklamfritt att ladda ner och skriva ut – och lösa – korsorden.


Varför bjuder jag på det här? Först och främst tror jag att den här modellen kommer att slå an på olika sätt och att det kan finnas en krets av lösare som gör det ekonomiskt att driva det vidare. På kort sikt är det så tillfredsställande att bara konstruera och formatera dem, så jag ser ingen tidsgräns för det här projektet med en gratistjänst.


Som synes har jag eliminerat de svarta rutorna och ersatt dem med spärrlinjer, vilket medför att dubbelt så många lösningsord får plats i varje kryss. Och i sin tur får det till följd att du får mycket mer stöd från de bokstäver som funnit sin plats.


Jag påstår inte att kryssen är lätta, men svårighetsgraden är en som jag själv skulle önska mig. Ungefär som DN:s söndagskorsord, som jag löser med min dotter på distans varje vecka.


Modellen bör vara självförklarande för alla som någonsin löst ett korsord. Det enda som kanske kräver en förklaring är att ord räknas som vågräta om minst de första två bokstäverna går åt höger innan ordet svänger, och lodräta om minst de två första går nedåt.


Lösningsorden hämtas från alla möjliga områden, lärda som folkliga, aktuella som antika. Ambitionen är att de ska vara ovanliga (i korsordssammanhang) och gärna långa. Jag försöker undvika de vanligaste kortisarna som gnu och kemiska beteckningar (men det går inte alltid).


I veckans kryss figurerar en dekorationsmetod, en känd flod, en folksjukdom och ett musikinstrument från Belgien, kort sagt allt möjligt.


Gör ett försök. Vad kan du förlora? Ingen behöver se att du kör fast men du har alla möjligheter att uppnå en tillfredsställande lösning (varför inte med hjälp av Google?).


Ha det bra, vi hörs (hoppas jag).

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


17 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page