top of page

Kompaktkryss 38

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Bild: Matt Seymour
Kompaktkryss 38
.pdf
Download PDF • 5.07MB

Om du är ny besökare till kompaktkryss.com ska du veta att vi lägger upp ett nytt korsord varje söndag, med facit till föregående veckas.


Det är gratis att ladda ner och skriva ut krysset men det är copyrightskyddat mot allt annat utnyttjande.

Det kan se komplicerat ut, men de flesta säger att det är ganska lättlöst eftersom orden är så tätt sammanflätade. När du är nästan klar faller allting på plats. Det beror på att de svarta rutorna har ersatts med spärrlinjer. Nästan varje ruta korsas av flera lösningsord – ingen risk att du blir blockerad av ett sista ord som låses av idel svarta rutor.


Lösningarna är hämtade från all världens ämnesområden, högt och lågt, antikt och aktuellt, slang och ”lärda” begrepp. Den här veckan förekommer en sorts ande, ett tveksamt tillstånd, flera kroppsdelar (både inre och yttre) och en thriller.


Jag försöker bygga krysset med ord som inte ofta förekommer i korsordsbranschen, gärna långa (vilket förstås underlättar när du löst ett som går över hela rutnätet).


Jag är tacksam om du hjälper till att sprida kunskapen om Kellermans Kompaktkryss. Om du är som det första risgrynet på schackbrädets första ruta och genererar två risgryn på nästa ruta, har vi snart knutit upp hela jordens befolkning (svensktalande eller inte).


Krysset är självförklarande. Det enda som behöver klargöras är att ord räknas som vågräta om det så bara är de två första bokstäverna som går åt höger innan ordet svänger, och lodräta mutatis mutandis, om jag får svänga mig med lite latin.


Det är ingen skam att söka synonymer och fakta på Google. Den som inte behöver göra det besitter en både djup och vildvuxen allmänbildning och är bara att gratulera.


Så om du inte har testat innan, gör ett försök med veckans kryss. Och hjärtligt välkommen tillbaka nästa vecka.


Sköt om dig.

Hans

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page