top of page

Kompaktkryss 39

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Bild: Deleece Cook
Kompaktkryss 39
.pdf
Download PDF • 4.45MB

Hjärtligt välkommen till Kellermans Kompaktkryss, särskilt om du är återkommande och har kommit att uppskatta upplägget och svårighetsgraden (som är betydligt lägre än det kan se ut).


Som synes är det speciella med kompaktkryssen att inga svarta rutor blockerar längre ord där du bara har några få bokstäver till hjälp – som kanske inte ens är rätt – när du ska fylla de sista lösningsorden.

Det var frustrationen över det här som fick mig att börja konstruera kompaktkryssen förra hösten, och det har lett till att vi sedan 39 veckor lägger upp ett nytt kryss varje söndag, med lösningen till föregående veckas korsord.


Det är helt gratis och reklamfritt att ladda ner och skriva ut (och lösa) mina kryss, för eget bruk och för att sprida dem till en trängre krets. Annat utnyttjande är förstås copyrightskyddat. Jag vill till och med uppmana dig att skriva ut fler exemplar för att intressera släkt och vänner.


Uppbyggnaden av kryssen utgår från vad jag själv uppskattar i både bildkorsord och vanliga korsord (jag har löst dem sedan jag och mamma och pappa började lösa dagstidningarnas helsideskryss som slog igenom i början på 1950-talet, och jag löser DN:s söndagskorsord på distans med en dotter varje vecka): ord som inte brukar förekomma i andra kryss, gärna långa och med ovanliga bokstäver, en blandning av gammalt och nytt, fint och ofint, seriöst och slängigt.


Den här veckan trängs lösningsord som har att göra med en skånsk ort, ett textilt mönster, en ömhetsbetygelse, en felaktig världsbild och ett träslag – kort sagt allt som råkat framträda ur flätan när redan placerade bokstäver ger mig impulser till en fortsättning.


Jag hoppas att du vill bidra till att sprida vetskapen om kompaktkryss.com, och att du har lust att komma tillbaka.


Det är ett nöje att konstruera och formatera kryssen, och jag hoppas att det märks.


På återseende, ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


13 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page