top of page

Kompaktkryss 43

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Bild: Morbite
Kompaktkryss 43
.pdf
Download PDF • 4.47MB

Ett magiskt begrepp, ett turistmål, ett kemiskt ämne och ett par författare figurerar i veckans kompaktkryss – hur kan allt det samlas i ett tema? Det är förstås omöjligt. Men den sammanhållande ambitionen från min sida ligger på ett annat plan, nämligen att fläta ihop (gärna långa) lösningsord som inte brukar dyka upp i korsordssammanhang och sammanföra aktuellt och antikt, ”lärt” och folkligt, högtidligt och vardagligt. Helst oväntat.


Till den ändan har jag konstruerat krysset som du har framför dig, som synes med spärrlinjer i stället för svarta rutor, och med en del pilar som i ett bildkorsord. I det här rutnätet kan jag klämma in ett 40-tal lösningsord, och deras sammanflätning gör att nästan alla rutor får stöd från flera håll. Därmed kommer den delvis färdiga lösningen att framträda mycket tydligare än i ett klassiskt korsord med svarta rutor.


Vi lägger upp ett nytt kompaktkryss här varje söndag, med föregående veckas facit, och det är gratis och reklamfritt att ladda ner, skriva ut och lösa alla sidans kryss. Och sprid gärna adressen kompaktkryss.com till alla som du tror kan ha glädje av den.


Om det är ditt första besök ska du veta att krysset faktiskt är mycket lättare än det ser ut. Och det kostar inget att pröva. När du skrivit in ett par mer eller mindre säkra lösningsord kommer du att se att andra ord ger sig själva. Det beror förstås på den täta sammanflätningen, men också på att många ord får gemensamt slut genom pilarna.


Svårighetsgraden är inte direkt låg – jag har velat göra kryss som jag själv skulle ha utbyte av att lösa – men om det visar sig att många vill ha lättare kryss är det enkelt att erbjuda alternativ i samma format men med rakare nycklar och lösningsord.


Och frånvaron av teman är ingen absolut ståndpunkt. Till julen konstruerar jag till exempel ett par kryss med många ord som har helganknytning.


Hoppas att jag får se dig igen. Sköt om dig!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


10 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Yorumlar


bottom of page