top of page

Kompaktkryss 44

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Bild: Element5 Digital
Kompaktkryss 44
.pdf
Download PDF • 3.74MB

Det här är veckans kompaktkryss. Varsågod! Vi lägger upp ett nytt varje söndag (och föregående veckas facit) och det är helt gratis och reklamfritt att ladda ner dem, skriva ut dem för eget bruk och naturligtvis lösa dem.


Det kan se ovant ut för dig som är ny besökare men jag kan försäkra dig att kompaktkryssen är mycket lättare än motsvarande korsord med svarta rutor. Spärrlinjerna och pilarna gör att nästan varje ruta berörs av flera lösningsord, så att de bokstäver som efter hand blir givna kommer att bli till stor hjälp med de nycklar som kanske är lite luriga. Inte som i ett klassiskt korsord där du kanske har tre (?) givna bokstäver av sju och inte kan komma vidare för att du inte förstår nyckeln.


Jag konstruerade kompaktkrysset förra hösten just för att jag tror att det finns en publik för det här konceptet och svårighetsgraden. Själv skulle jag kasta mig över ett kryss av den här typen varje vecka om någon annan hade erbjudit mig det (jag har stor glädje av att lösa DN:s två ganska svåra söndagskorsord med min långväga dotter via telefon).


Jag har nästan framhållit det som en dygd att inte bygga kryssen kring ett tema varje gång. Det är alltid en salig blandning av ämnesområden, stilarter, högt och lågt och aktuellt och föråldrat. I veckans kryss berörs exempelvis både omoderna skönhetsprodukter, flera folkslag, virkade inredningsdetaljer och graffiti. Jag tycker att det är viktigare att väva in lite ovanliga (i korsordssammanhang) och gärna längre ord och låta flätningen växa fram organiskt.


Men det är inget som säger att jag inte kan följa ett tema ibland. Nästa veckas kompaktkryss kommer till exempel att innehålla åtskilliga lösningsord med julanknytning.


Så ge dig gärna i kast med det här krysset. I bästa fall finner du att det är lösbart men inte frustrerande och väljer att komma tillbaka – och kanske rekommenderar andra att uppsöka kompaktkryss.com.


Ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


17 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

コメント


bottom of page