top of page

Kompaktkryss 45

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 45
.pdf
Download PDF • 6.12MB

Välkommen till kompaktkryss.com.


Nya kryss läggs upp här varje söndag, med föregående veckas facit, och det är gratis att ladda ner, skriva ut och i bästa fall lösa dem. En nyhet är att jag börjar illustrera dem med egna teckningar i stället för foton från och med nu. Det borde ha legat nära till hands eftersom jag också är bildkonstnär (se min hemsida som är länkad från den här) men det föll mig inte in förrän jag fick idén nyligen.


Jag har envist hävdat i ett 30-tal veckor att jag inte försöker arbeta in ett tema i mina kompaktkryss utan bara låter associationerna flöda fritt när några bokstavskombinationer råkar falla på plats och leda till oväntade infall. Och att ambitionen är att fläta ihop (gärna långa) ord som är oväntade i korsordssammanhang. Det går förstås inte att komma ifrån att både korta och väntade ord behövs för att sy ihop helheten till slut. Men den här veckans kryss (och nästa, faktiskt) innehåller ganska många lösningsord som har med kommande helg att göra. Sedan tänker jag tills vidare återgå till ett sammelsurium av genrer och förfiningsgrader. Men om jag får feedback att teman är ett hett önskemål är det inte värre än att jag kan ändra mig.


Jag kan också tänka mig att lägga upp alternativ på en lägre svårighetsgrad. Det är bara att välja ”normala” lösningsord och mindre luriga nycklar.


Som du ser får det plats ett 40-tal lösningsord i det här rutnätet, tack vare att inga svarta rutor tränger undan bokstäverna och hindrar lösaren att komma vidare när det inte går att få mer hjälp från flera håll. Spärrlinjerna och pilarna är skillnaden mot ett klassiskt korsord av samma storlek, och likheten är de separata spalterna med våg- och lodräta nycklar.


Modellen bör vara självförklarande, men det behöver sägas att ord räknas som vågräta om minst de två första bokstäverna går åt höger, och lodräta… ja, du fattar.


Om du är nytillkommen här kan det okända formatet se jättesvårt ut, men jag vill hävda att den täta sammanflätningen gör att det är lättare att lösa alltihop när orden börjar gripa i varandra.

Så gör ett allvarligt försök, jag tror att du kan ha glädje av det.


Och kom gärna tillbaka. Trevlig helg!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


15 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page