top of page

Kompaktkryss 46

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 46
.pdf
Download PDF • 6.39MB

Välkommen till det andra krysset med helgtema, och det andra med tecknade illustrationer.

Vi lägger ju upp ett nytt kompaktkryss här varje söndag, med facit till föregående veckas kryss, och de är gratis att ladda ner och skriva ut för eget bruk.


Jag har ända sedan starten stoltserat med att inte ha något tema utan vill låta orden falla på plats efterhand som bokstäverna öppnar nya möjligheter. Det kanske blir ett tillfälligt undantag men förra veckan och den här har fått ett antal ord med julanknytning – dock inte alla.


Poängen med mina kompaktkryss, och hela anledningen till att jag började konstruera dem förra hösten, är att de flesta rutor hör ihop med flera lösningsord, så att lösaren inte blir sittande med ord som spärras av svarta rutor. Spärrlinjerna gör att nästan inga rutor är låsta som i ett klassiskt korsord.


Utöver ambitionen att fläta ihop ett 40-tal lösningsord på ytan med 12 x 9 rutor vill jag ta med oväntade och gärna långa ord, vilket underlättar lösningen när krysset är halvklart. Jag vill blanda högtidligt och enkelt, gammalt och aktuellt, dialektalt och rikssvenskt.


Om du tycker att bygget ser komplicerat ut kan jag försäkra dig att det är värt ett försök.


Det enda som kanske inte är självförklarande är att ord räknas som vågräta om minst de två första bokstäverna går åt höger, och som lodräta om minst de två första går nedåt. Många ord ändrar riktning både en och flera gånger, vilket också underlättar lösningen eftersom de kan gripa in i varandra.

Jag är förstås tacksam om du för vidare att kompaktkryss.com finns, till exempel genom att skriva ut ett extra exemplar till någon som du tror kan vara intresserad.


Så jag hoppas att du får en trevlig stund med veckans kryss och en fin helg.

Ha det bra, sköt om dig!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


20 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page