top of page

Kompaktkryss 47

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 47
.pdf
Download PDF • 6.56MB

Så blev det juldagsmorgon och en återgång till mitt vanliga, temalösa, kompaktkryss (jag stack faktiskt emellan med två jultemakryss på andra och tredje advent).


Jag brukar sätta en ära i att lösningsorden spretar från högtidligt och slarvigt till antikt och aktuellt och att rutnätet får fyllas av nya och oväntade infall när bokstavskombinationerna erbjuder det. Du förstår säkert att kryssen är ett nöje att konstruera.


Här får exempelvis en alkoholhaltig dryck, en militär, hudåkommor och ett sällsynt ord som betyder ”knappast” trängas bland 40-talet lösningsord.


Det här är det 47:e kompaktkrysset vi laddar upp – varje söndagsmorgon, med lösningen till föregående veckas kryss – och vi håller på ett bra tag till, så gör det gärna till en vana att lösa det om det passar din lösarprofil.

Det kostar inget att ladda ner, skriva ut och lösa det.


Jag har förstått att många potentiella lösare saknar skrivare och är obekväma med att navigera på webben. Du som är bekväm med att surfa och har hittat hit till kompaktkryss.com skulle kunna göra en god gärning om du har en släkting, vän eller granne som du tror skulle uppskatta om du skriver ut ett extra exemplar till dem (och hör av dig en gång i veckan, vilket redan det är en god sak).


Kompaktkrysset ser lite förbryllande ut vid första anblicken i och med att det saknas svarta rutor och nycklarna är uppradade på sidan i stället för mitt i krysset. Men faktum är att den täta sammanflätningen gör att det är lättare att lösa det när en del bokstäver har kommit på plats, och när det är nästan klart kommer även de lurigaste orden att ge sig eftersom de stöds från flera håll.


Många av orden ändrar riktning, vilket du ju är van vid från bildkorsorden. Det är viktigt att veta att ”Vågrätt” betyder att minst de två första bokstäverna går åt höger, och ”Lodrätt” samma sak fast nedåt.

Jag har inte stigit upp i ottan och lagt upp juldagsmorgonens kryss, får jag erkänna. Min dotter har färdigställt och bokat in filen – och vi har haft en dialog om nycklarna – för två månader sedan. Det är bara att hoppas att vi får en traditionell helg trots allt.


Ha det bra, god fortsättning!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


21 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page