top of page

Kompaktkryss 48

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 48
.pdf
Download PDF • 6.50MB

Så var det nytt år, början på kompaktkryssens andra! Välkommen hit till vår adress, gammal som ny besökare, och mycket nöje med krysset om du vågar dig på det.


Det är lättare än det ser ut eftersom lösningsorden är så sammanflätade att även de mest kryptiska nycklarna får stöd från flera håll, och rätt få rutor hör bara till ett enda ord.


Min impuls att konstruera kompaktkryssen för ett år sedan var just att det fanns många ord med låsta rutor som man inte fick någon hjälp med för att de omgavs av svarta rutor eller bildkorsordens nycklar.

Genom att ersätta dessa spärrande rutor med spärrlinjer, och genom att rada upp nycklarna på sidan om, får jag in minst dubbelt så många lösningsord på samma yta, i regel ett 40-tal, dubbelt mot ett klassiskt korsord på samma yta.


Vi lägger upp ett nytt kompaktkryss här varje söndagsmorgon, och det är gratis och reklamfritt att ladda ner, skriva ut och lösa dem.


Eftersom jag har förstått att många ivriga korsordslösare saknar tillgång till både dator och skrivare vill jag uppmana dig att skriva ut ett extra exemplar till någon som du tror skulle uppskatta det.


Krysset saknar tema och min ambition är i stället att fläta in lösningsord som inte ofta förekommer i branschen och som gärna får vara långa (det underlättar också) men det kan förstås inte undvikas att några kortare och vanligare ord slinker med när helheten ska sys ihop.


Ett ord som betyder ”rubbet”, en diet, en diktform och en seriös kompositör får alltså trängas i mitt temalösa kryss.


Sedan ett par veckor har jag börjat illustrera kryssen med egna teckningar i stället för (i och för sig copyrightfria) foton, en tanke som jag inte hade från början trots att jag även är bildkonstnär – titta gärna på min hemsida som det finns länk till här. Teckningen syftar bara på en del av orden i krysset.


Lycka till och mycket nöje, hoppas vi möts igen!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


20 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Commentaires


bottom of page