top of page

Kompaktkryss 49

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 49
.pdf
Download PDF • 6.03MB

Den här veckans kompaktkryss rymmer en sorts pannkakor, portvakter, indier, ett landskap och två mindre svenska orter, vilket visar att lösningsorden spretar åt alla håll.


Det jag strävar efter är att klämma in, gärna långa, ord som sällan dyker upp i korsordsbranschen, inte bara för att de kräver sin Wikipedia utan ännu hellre för att de är välkända men överraskande att finna här.


Det kommer ett nytt kompaktkryss varje söndagsmorgon, med föregående veckas facit, och det är gratis att ladda ner dem, skriva ut dem och förhoppningsvis lösa dem.


Det går ju inte att lösa dem digitalt, och jag är inte säker på att det skulle gå bättre än med penna och suddgummi. Krysset är inte väldigt lätt, och det är först när många av lösningsorden är på plats som du med lätthet fyller i det sista.


Min innovation förra hösten var att ersätta korsordens svarta rutor med spärrlinjer, så att du får stöd från flera håll och slipper bli blockerad av rutor där du inte kan komma vidare. Det gör att det finns massor av nycklar och lösningsord på det här lilla rutnätet, sammanflätade så att du får mer hjälp fram till en lösning.

Pilarna är förstås välkända för bildkorsordslösare, och orden kan ändra riktning både en och flera gånger, särskilt om de är riktigt långa. Observera att det räcker att de två första bokstäverna går åt höger för att ett ord ska räknas som vågrätt.


Det är ju old-school att ha två spalter med vågräta och lodräta nycklar på sidan, men det är också en förutsättning för att orden ska kunna gripa i varandra. Dra dig inte för att försöka om det här är första besöket på kompaktkryss.com.


Jag hoppas att du återkommer och sprider kunskapen om att den här adressen finns.


Ha det bra. Glad trettondag!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


22 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Σχόλια


bottom of page