top of page

Kompaktkryss 50

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 50
.pdf
Download PDF • 3.57MB

Den här veckan kan den som kan sina tyska floder känna sig lite stolt, men även den som inte har en aning löser det ordet med hjälp av bokstäverna från omkringliggande ord. En vits med kompaktkryssen är ju att inga svarta rutor eller bildkorsordens definitioner blockerar lösningar så att du inte kan komma vidare. Nästan alla rutor i korsorden går att nå från flera håll, och när du har löst det som är lättast för dig och kanske har kommit halvvägs kommer det hela att börja falla på plats, även ord som först kändes svåra.


Vi lägger upp ett nytt kryss varje söndagsmorgon, tillsammans med föregående veckas lösning, och det är gratis att ladda ner och skriva ut dem. Eftersom många korsordsintresserade inte kan eller vill göra utskrifter vill jag uppmana dig att skriva ut extra kopior och ge till släktingar, grannar eller kollegor. Det är en omtanke som säkert uppskattas storligen.


Det är ingen ambition att arbeta kring ett tema (med undantag för julanknutna ord i december) utan jag försöker fläta in ord som sällan eller aldrig dyker upp i andra korsord, gärna långa, och jag varierar med högt och lågt, antikt och nutida. Men för att sy ihop det sista håller jag mig inte för god för att använda allmängods som ona, gnu och aur, som alla korsordsnördar kan.


Mina illustrationer som jag började med för ett tag sedan är inte tänkta att vara mer än lösa anspelningar på några av lösningsorden, men de kan ibland vara till hjälp.


Eftersom vi förstår att de flesta vill lösa kryssen med penna på papper har vi börjat arbeta på ett projekt i form av ett häfte med tio kompaktkryss som vi tänker sprida på olika sätt för att få feedback om det är en framkomlig väg att nå en marknad, som jag är säker på att den existerar. Jag skulle själv vara mycket intresserad.


Så om det är första gången du hittar hit, hoppas du kommer tillbaka. Mycket nöje!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


24 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page