top of page

Kompaktkryss 52

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 52
.pdf
Download PDF • 3.78MB

Det här är den femtioandra söndagen i rad som vi lägger ut ett nytt kompaktkryss här.

Dags att önska Ny God Femtioandraveckorsperiod!


Det kommer alltså ett nytt korsord varje söndag, och det är gratis att ladda ner, skriva ut och förhoppningsvis lösa dem.


Inledningsvis kan det se ovant och komplicerat ut, men när du har kommit en bit på väg med ord som är kortare och vanligare (det är svårt att få ihop en så här kompakt fläta med enbart långa och originella, det är bara att inse) blir det lättare och lättare att se hur du kan komma vidare.


Det är det som är poängen med den här konstruktionen med spärrlinjer i stället för svarta rutor: lösningsorden griper i varandra så att det nästan inte är några rutor som bara hör till ett ord.


Kompaktkrysset är självförklarande, men det är viktigt att klargöra att ord som börjar med minst två bokstäver åt höger innan det eventuellt svänger definieras i den vågräta kolumnen, och minst två bokstäver nedåt blir lodrätt även om resten av ordet svänger till höger.


Jag som konstruerar de här kryssen – med stöd av två av mina döttrar – har bakgrund i teaterbranschen och som översättare. Klicka gärna på länken till min hemsida här upptill. Det märks knappast i stil eller ordval, men när det handlar om att skapa ett ordbygge med vissa begränsningar tror jag att till exempel undertextning på SVT (som jag gjorde i sju år på 80-talet) varit till nytta.


Det är ett rent nöje att skapa kompaktkryssen men jag skulle gärna se att fler hittar till kompaktkryss.com och återkommer. Vi arbetar just nu med ett gratishäfte som kan delas ut, en försöksballong som vi hoppas få respons från. Hör gärna av dig om du vill ha ett häfte!


Så återkom gärna, och mycket nöje med lösningen.


God femtiotvåveckorsperiod!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page