top of page

Kompaktkryss 54

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 54
.pdf
Download PDF • 3.86MB

Välkommen till kompaktkryss.com.


Som synes är det inte som ett klassiskt korsord eller ett bildkorsord (som slog igenom stort på 1950-talet och gjorde mig till hängiven lösare med mina föräldrar) i och med att mycket få rutor är blockerade från alla håll utom ett. Spärrlinjerna är lösningen, och vid första anblicken kan det se förbryllande ut. Men om du vågar undersöka konceptet vidare ska du finna att det är lättare att klara en fullständig lösning när lösningsorden är så tätt sammanflätade.


Min ambition är att så många av orden som möjligt ska vara ganska långa och helst ovanliga i korsordssammanhang men det är klart att det behövs korta och beprövade ord för att sy ihop krysset på slutet.


Det finns bara undantagsvis ett genomgående tema. När ett antal redan placerade bokstäver ger mig en impuls till något som passar in bryr jag mig inte om ifall det är slang eller högtravande, antikt eller aktuellt.


I den här veckans kryss trängs avantgardister, traditionell mat, en romankapten och en gris, kort sagt allt möjligt mellan himmel och jord.


Vi lägger alltså upp ett nytt kryss varje söndag, med förra veckans facit, och det kostar inget att ladda ner och skriva ut dem. Jag ser förstås gärna att du sprider kunskapen vidare om de faller dig i smaken.

Det är ett sant nöje att konstruera kompaktkryssen, hoppas att du ska finna att det är tillfredsställande att lösa dem.


Ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


43 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 106: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

bottom of page