top of page

Kompaktkryss 58

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 58
.pdf
Download PDF • 2.16MB

Som den här veckans illustration antyder rör vi oss i den här veckans kompaktkryss över ett vitt fält av begrepp, en vink om att det inte bygger på ett sammanhållet tema. Illustrationerna, som numera är framställda på en digital ritplatta, ska inte ses som direkta ledtrådar som i konventionella bildkorsord utan som antydningar som kanske hjälper till i funderingarna.


Nytt och gammalt blandas hej vilt. Något tema är det inte tal om. Jag vill gärna fläta in långa och oväntade lösningsord – sedan kan det inte hjälpas att jag behöver tillgripa korta och vanliga korsordsord för att sy ihop bygget till slut.


Som du kanske redan vet lägger vi upp ett nytt kompaktkryss varje söndagsmorgon, och det kostar inget att ladda ner dem och skriva ut dem. Om du kan göra en extra utskrift och intressera en bekant eller släkting så är det mer än välkommet.


Jag började bygga kompaktkryssen för ett drygt år sedan och jag tror att det finns ett tillräckligt stort underlag för dem, trots att vårt språkområde är litet. Det gäller att bryta initialmotståndet mot att testa något nytt.


Nu är vi i färd med att sprida ett gratishäfte med tio kompaktkryss för att undersöka hur vi ska gå vidare med spridningen av den här nya korsordsmodellen: Ska vi satsa på en egen tidning när pressen och korsordsagenturerna är ointresserade? Är kryssen för enkla eller för svåra? Hör av dig via ”Kontakt”!

Du som har hittat hit kan vara en del av lösningen om du – trots att kompaktkrysset kan se förbryllande ut till förstone – griper dig an det och upptäcker att det är både lösbart och givande. Och kanske återkommer och till och med sprider kunskapen om det.


Det hoppas vi på. Och lycka till med lösningen. Facit om en vecka.


Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


39 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page