top of page

Kompaktkryss 59

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 59
.pdf
Download PDF • 3.30MB

Varmt välkommen till kompaktkryss.com! Jag som konstruerar kryssen tillfogar en sådan här liten kommentar varje vecka för att det ska kännas att det finns en mänsklig avsändare. Vi lägger upp ett nytt kryss varje söndag som är gratis att ladda ner och skriva ut.


I förlängningen tror jag att det kommer att finnas en marknad för mina kryss, i pressen eller som fristående tidning. Därför producerar vi nu ett gratishäfte med flera kryss för att få respons från lösarna. Du kan rekvirera ett ex genom att lämna en postadress här på sidan (via ”Kontakt”), utan att binda dig för någonting. Men jag hoppas att du trycker på några okomplicerade svarsalternativ på vår lilla enkät.


Det som jag tror kommer att slå an med det här nya formatet är att lösningsorden separeras av skiljelinjer i stället för svarta rutor. Som du ser får det plats ett 40-tal ord på den här lilla ytan, och de stöder varandra på ett helt annat sätt än i ett klassiskt korsord. När du har börjat med den lågt hängande frukten i form av de kortare och enklare orden kommer du att få klara ledtrådar till de svårare.


Många av orden svänger både en och flera gånger. Några är så långa att det är nödvändigt, andra svänger för att flätas ihop med andra. En viktig sak är att ord räknas som vågräta om minst de två första rutorna går åt höger, och lodräta om minst de två första går nedåt.


Det är alltid en salig blandning av lösningsord. Jag vill fläta in ord som sällan förekommer i korsordssammanhang, gärna längre. Ibland äldre uttryck, ibland mer aktuella, högt och lågt. Den här veckan förekommer hushållsredskap, en mytisk varelse, en filmkändis och en datorfunktion.


Jag hoppas att du ska gripa dig an mitt kryss med friskt mod och att det ska vara lagom utmanande.


Ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


106 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page