top of page

Kompaktkryss 60

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 60
.pdf
Download PDF • 2.58MB

Om du inte har hittat hit till kompaktkryss.com tidigare behöver du kanske en liten introduktion. För den oinvigde kan krysset se förbryllande ut, men faktum är att det är rätt självförklarande för en van korsordslösare. I och med att orden separeras av skiljelinjer i stället för svarta rutor får det plats massor av lösningsord i rutnätet 12 x 9, och en stor poäng med det är att nästan alla rutor hör till flera korsande ord så att du som lösare får mycket mer hjälp av det som redan kommit på plats än i ett klassiskt korsord.


Som i ett vanligt bildkorsord är det kutym att orden kan svänga. Det ska sägas om Vågrätt 1 i veckans kryss att det svänger redan efter två rutor och fortsätter åtta rutor nedåt. Det är principen för vad som räknas till Vågrätt-kolumnen respektive Lodrätt-kolumnen: minst två rutor innan ordet svänger första gången.


Jag strävar inte efter att följa något tema. Däremot är jag angelägen om att bygga in lite längre och ovanligare lösningsord, inte nödvändigtvis mer specialiserade men oväntade i korsordssammanhang. Som du förstår blir jag ändå tvungen att ta till kortare och välkända ord för att till slut sy ihop det kompakta krysset där nästan allt griper i vartannat.


Det blir också ett hett tips för lösaren: att först leta upp de korta och enkla lösningsorden som kan ge bokstäver till de längre ord som inte är direkt givna av nycklarna till höger.


Vi publicerar ett nytt kompaktkryss varje söndag – det här är det 60:e – tillsammans med facit till föregående veckas kryss, och det kostar inget att ladda ner och skriva ut (och förstås lösa) dem.


Ha det bra med lösningen av krysset och välkommen tillbaka.


Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


42 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page