top of page

Kompaktkryss 61

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 61
.pdf
Download PDF • 3.15MB

Välkommen till kompaktkryss.com!


Om du inte har hittat hit tidigare vill jag påstå att det här är ett lämpligt mål för en kanske specifik grupp av korsordslösare: med rätt omfattande allmänbildning (eller för den delen skicklighet i att utnyttja internets möjligheter, inget att förakta) och vilja att ta itu med nya utmaningar.


Som du ser har jag ersatt alla svarta rutor och textrutor med spärrlinjer, vilket gör att dubbelt så många ord får plats på samma rutnät, och deras sammanflätning gör att helhetslösningen kommer att börja framträda när krysset är halvklart. Inga fler situationer när de sista orden blir praktiskt taget omöjliga att lösa för att de få givna bokstäverna (som kanske inte ens är rätt) inte räcker för att se vad ordet är tänkt att bli.


Illustrationen är bara tänkt som en antydan om några av lösningsorden, allt mellan himmel och jord: ett motorfordon, ett par naturföreteelser, en indier (?) och ett obsolet IT-fenomen. Jag är mer angelägen om att bygga in lösningsord som inte förekommer i korsordsvärlden, gärna längre, än att hålla mig till teman.


De här kompaktkryssen har vi publicerat här sedan drygt ett år och de är kostnadsfria att ladda ner och skriva ut. Det är ett rent nöje att producera kryssen.


Så lycka till med krysset, och tipsa gärna andra lösare om du gillar upplägget.


Ha det bra, välkommen tillbaka!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


16 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page