top of page

Kompaktkryss 65

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 65
.pdf
Download PDF • 1.93MB

Välkommen till kompaktkryss.com. Varje söndagsmorgon lägger vi upp ett nytt kryss som är gratis att ladda ner och skriva ut. Och lösa, är tanken. Det är inte så komplicerat som det ser ut i förstone, det enda är att svarta rutor är ersatta med spärrlinjer.


Det gör att lösningsorden är starkt sammanflätade, och nästan alla rutor hör till mer än ett ord, vilket i sin tur gör att du som lösare slipper bli blockerad av att det inte går att få mer hjälp från sidorna. När krysset är halvklart (ett tips: lös de korta och lätta nycklarna först) blir även de långa och ibland svåra orden uppenbara.


Det är just de längre och ovanligare lösningsorden som jag är ute efter när jag bygger mina kryss. De kortare och vanligare får jag ta till på slutet när jag ska sy ihop helheten.


Och ett tema följer jag bara undantagsvis. Det kanske kommer en dag för det också. Icke-temat illustreras den här veckan av att krysset involverar ett textilt konstverk, en dramatiker, en bilmodell, en av världens största revisionsfirmor och en litterär form.


Jag tror att det här konceptet har framtiden för sig, även om det är svårt att tränga in i korsordsvärlden. Det hänger bland annat på om du fattar tycke för krysset och sprider det vidare till andra engagerade lösare.


Lösningsord räknas som vågräta om minst de två första bokstäverna går åt höger – sedan kan de svänga hur många gånger som helst – och lodräta, ja, du fattar…


Så lycka till med att lösa kompaktkrysset, och ha en bra dag!

Hans

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 122: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page