top of page

Kompaktkryss 66

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 66
.pdf
Download PDF • 2.96MB

Du har alltså klickat på kompaktkryss.com, kanske för första gången – för återfallsbesökarna är den här kommentaren säkert mest tjatig – och undrar säkert varför någon har velat konstruera något så speciellt och hopträngt.


Det är just den täta sammanvävningen som är poängen. I och med att nästan alla rutor hör till flera lösningsord är risken mindre att du som lösare fastnar i ett läge där du inte kommer vidare för att de bokstäver som saknas är inlåsta av svarta rutor (eller definitionsrutor i bildkorsord).


Jag är säker på att det här konceptet har en publik och det hänger bland annat på dig om du finner att det passar dig och nämner det för någon annan.


Varje söndagsmorgon publicerar vi ett nytt kryss här, som är gratis att ladda ner och skriva ut, för den som har en skrivare, vill säga.


Om du inte har löst något av mina kryss tidigare ska du veta att det inte är mer komplicerat än vilket korsord som helst. Det enda som behöver sägas är att i kolumnen Vågrätt hamnar alla ord som går minst två rutor åt höger, och i Lodrätt mutatis mutandis.


Hoppas att du återkommer, ha en bra dag!

Hans

Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


12 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comentarios


bottom of page