top of page

Kompaktkryss 67

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 67
.pdf
Download PDF • 3.20MB

Hej och välkommen till kompaktkryss.com, sidan där du kan hitta ett nytt kryss varje söndag (och facit till föregående vecka) som är gratis att ladda ner och skriva ut. Och förhoppningsvis lösa.


Det är inte konstigare än andra klassiska korsord eller bildkorsord, det ser bara lite främmande ut genom att det inte är några svarta rutor eller definitionsrutor som avgränsar lösningsorden, utan gränslinjer. Det är det som är grejen med kompaktkrysset.


Det gör att varje kryss består av ett 40-tal sammanflätade ord i ett rutnät som skulle rymma kanske inte ens hälften så många lösningsord i ett klassiskt korsord. Därmed inte sagt att kompaktkrysset är svårare. Genom att nästan alla rutor hör till flera ord blir det faktiskt lättare att se hur även de längre och kanske svårare lösningsorden tar form när du har skrivit in de kortare och vanligare orden.


Vi har för övrigt satt samman och spridit ett gratishäfte med tio kompaktkryss som vi hoppas ska ge feedback till grund för att börja ge ut ett regelbundet häfte med både kompaktkryss och en annan typ av gåta som jag utvecklar parallellt. Jag kan föreställa mig att upplägget kommer att vara av prenumerationstyp, en nisch där vi kommunicerar direkt med ett lösarkollektiv och inte försöker producera något som återfinns i Pressbyrån (inget ont om alla krysstidningar som säljs där, förstå mig rätt).


Om det här är första besöket på sidan kan det se ut som en utmaning att ta itu med en lösning, men det är faktiskt lättare än det ser ut. Kompaktheten är till hjälp, inte till hinders. Genom att varje ruta hör till flera lösningsord kommer mycket att börja klarna när du skrivit in the low-hanging fruit i form av de korta och vanligare orden som jag tar till för att få ihop helheten till slut.


Lycka till med lösningen, ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


18 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

留言


bottom of page