top of page

Kompaktkryss 69

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 69
.pdf
Download PDF • 3.30MB

Varje söndag publicerar vi ett nytt kompaktkryss här (och facit till föregående veckas), och tanken är att du och många med dig ska ladda ner, skriva ut och lösa det.


I förlängningen hoppas jag att det ska byggas upp en kärna av lösare som vill återkomma och är beredda att betala en slant för det. Men tills vidare, i uppbyggnadsfasen, är det helt kostnads- och reklamfritt.


I och med att formatet är nytt och ovant gäller det att få nya besökare att faktiskt försöka lösa kryssen fastän de ser lite förbryllande ut. Det är ju ett 40-tal lösningsord som trängs på det här lilla rutnätet, tack vare att spärrlinjer har ersatt svarta rutor och textrutor.


Om du ändå ger dig i kast med det kommer du att se att den täta sammanflätningen inte är ett problem utan till stor hjälp, särskilt mot slutet av lösningen, då även de längre och svårare orden stöds av många givna bokstäver. Nästan alla rutor hör ihop med mer än ett ord. Och det är djupt tillfredsställande att få helheten att gå ihop till slut.


Och om du börjar med de korta orden kommer du att se att även de längre orden blir möjliga att lösa med stöd av bokstäver från sidorna.


Nycklarna är i regel ganska okomplicerade, raka synonymer eller sakliga förklaringar. Jag vill inte förvirra lösarna med luriga ordlekar eftersom det redan är väl så svårt att klara första halvan av krysset, innan tillräckligt många säkra ord kommit på plats.


Däremot är det en ambition att fläta in längre och ovanligare ord – ovanliga i bemärkelsen att de sällan dyker upp i korsord men för den skull inte kräver någon uppslagsbok.


Jag bygger inte upp kryssen kring teman. Den här veckan trängs en sötvattensfisk, en gammal yrkesbeskrivning, en lyxbil och ett gulligt husdjur i rutnätet.


Lycka till och välkommen tillbaka!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


9 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comentarios


bottom of page