top of page

Kompaktkryss 71

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 71
.pdf
Download PDF • 2.42MB

Du har lyckats hamna på kompaktkryss.com, sidan där vi lägger upp det här speciella korsordet varje söndag (och lösningen till föregående veckas kryss). Det är gratis att ladda ner och skriva ut men går inte att lösa digitalt – och faktum är att jag inte tror att det skulle vara mer tillfredsställande än att lösa det på papper, jag kan ha fel.


Om det här är första besöket, och i mina små kommentarer förutsätter jag det – återbesökarna slipper ju läsa det här omtugget – kanske redan utseendet på krysset är avskräckande. Men jag kan försäkra att just kompaktheten gör det mycket lättare att komma fram till den slutliga lösningen. Nästan varje ruta hör till flera lösningsord, och om du börjar med de enkla, korta orden kommer du att finna att även de längre och lite förbryllande orden börjar framträda.


I ett klassiskt korsord blockerar de svarta rutorna en stor del av ytan, så att du inte kan komma vidare om inte de få bokstäverna från korsande ord räcker för att du ska förstå konstruktörens intentioner. Här är ett 40-tal ord sammanflätade på 12 x 9 rutor, och det ligger en tillfredsställelse i att få till helheten till slut. Jag försöker erbjuda nycklar som inte är så luriga för att utmaningen ska ligga i att få krysset att över huvud taget gå ihop. Mot det absoluta slutet blir det faktiskt oftast något av en transportsträcka.


Den här veckan trängs lösningsord som pendlar mellan trädgårdsredskap, en livsmedelsfirma, ett centralt organ, högvilt och en dataterm – kort sagt långt ifrån ett tema. Jag har i stället ambitionen att väva in längre ord, gärna ovanliga i korsordssammanhang men för den skull inte okända för de flesta.


Jag hoppas att du ska ge dig på krysset och att det ska ge mersmak. Det kommer som sagt ett nytt om en vecka. Välkommen tillbaka då!


Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


13 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 120: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comments


bottom of page