top of page

Kompaktkryss 73

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 73
.pdf
Download PDF • 3.02MB

Roligt att du har hittat hit till kompaktkryss.com!


Här hittar du ett nytt kryss varje söndag (sedan över ett år) som är gratis att ladda ner och skriva ut. Om det inte passar dig för att det är för lätt eller för svårt eller inte är i din smak kanske du har en släkting, vän eller granne som skulle glädjas åt att få en utskrift av krysset. Sprid det gärna.


Det går ju inte att lösa det digitalt, men i och med att orden hakar i varandra i så hög grad tror jag att papper och penna är modellen i alla fall.


I veckans kryss trängs disparata lösningsord som ett omodernt AV-hjälpmedel, sagogestalter, en hantverksrörelse, en funktionär och två sorters beredningsanläggningar, kort sagt inget tema alls. Jag går i stället in för att klämma in gärna långa lösningsord (som kanske måste svänga flera gånger för att få plats) som inte förekommer så ofta i korsordsbranschen men ändå förstås av var och en.


Om det är första försöket med ett kompaktkryss, ett tips: lös de korta orden först, de är två-tre bokstäver långa och ofta förekommande i branschen.


Hoppas att du gör ett försök och att tonen och svårighetsgraden kommer att falla dig på läppen.


Om två eller flera av de första bokstäverna går åt höger sorteras nyckeln under Vågrätt, och samma sak nedåt i fråga om Lodrätt, oavsett om ordet svänger flera gånger senare. Det är det enda som behöver sägas om konstruktionen, allt annat är normalt för alla korsord.


Så jag hoppas att du kommer tillbaka och har glädje av kompaktkrysset.


Ha det bra!

Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


7 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 126: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Commentaires


bottom of page