top of page

Kompaktkryss 74

Kellermans kompaktkryss löses som vanliga korsord, men uppmärksamma pilarna där orden svänger!

Kompakt korsord, gratis korsord, gratis kryss, veckans korsord
Kompaktkryss 74
.pdf
Download PDF • 2.22MB

Du har lyckats hamna på sidan kompaktkryss.com och det gläder mig. Jag konstruerar ett sådant här kryss varje vecka med förhoppningen att det ska gå att bygga upp en publik som tycker att mina skapelser är stimulerande att lösa och tillräckligt utmanande för den vana korsordslösaren.


Varje söndag lägger vi upp ett nytt korsord och presenterar lösningen på föregående vecka. Det går inte att lösa digitalt – enda sättet är att skriva ut det och angripa det med en fysisk penna.


Det som skiljer kompaktkrysset från klassiska korsord (och moderna bildkryss för den delen) är som synes att nästan alla rutor hör till flera lösningsord – spärrlinjerna gör att jag flätar ihop många fler ord i ett rutnät som inte ens rymmer hälften så många i andra kryss, oftast ett 40-tal på 12 x 9 rutor.


Och vad är poängen med det? Det ligger en tillfredsställelse i att se hur helheten växer fram, särskilt mot slutet när de sista rutorna ger svaren på de sista orden. Det finns ingen risk att svarta rutor eller textrutor ska hindra dig från att komma vidare.


Det säkraste sättet att komma i gång är som vanligt att skriva in de kortaste och enklaste orden först och med ledning av de första bokstäverna angripa det som i förstone ser svårt ut. I regel är kompaktkryssen mycket lättare än de ser ut, just på grund av den täta sammanflätningen.


I veckans kryss figurerar både vardagsliv och mer spännande gestalter, en grönsak, en efterrätt, en insekt och en musikterm – inte ett tema så långt ögat når. Däremot gärna längre ord som svänger hit och dit och sådana som inte brukar dyka upp i korsordsvärlden.


Lycka till med lösningen och välkommen tillbaka!


Hans


Se till att följa Hans Kellerman på Facebook och lämna gärna en kommentar. Lyckades du lösa veckans kryss? Tycker du om Kellermans korsord? Har du retat dig galen på en lurig ledtråd?


8 views0 comments

Recent Posts

See All

Kompaktkryss 114: facit

Här kommer facit till förra veckans kompaktkryss. Lyckades du lösa hela krysset? Nästa kompaktkryss ligger uppe nu!

Comentarios


bottom of page